In Rotterdam zijn er veel kinderen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken omdat zij onder moeilijke omstandigheden opgroeien. Als Big Brother of Sister ben je een vriend voor een kwetsbare ‘Little’. Een kind een duwtje in de rug geven en écht wat betekenen in hun jonge leven; dat kun jij ook!

Wat gaan jullie doen?
Het contact met het kind vindt plaats op school, 1 uur per week. Ben je niet beschikbaar tijdens schooluren? Dan is er ook de mogelijkheid om de ‘Little’ buiten school te begeleiden. Wat jullie gaan doen bepalen jullie helemaal zelf. Een spelletje doen of samen lezen. Gewoon kletsen. Naar het museum. Het maakt niet uit wat je doet: alleen al door de persoonlijke aandacht voor jouw Little, maak je een groot verschil. Het kind kan even op adem komen, ontdekt nieuwe dingen en het zelfvertrouwen groeit. Je inspireert jouw Little het beste uit zichzelf te halen. Hoe bijzonder is dat? Ben je niet tijdens schooluren beschikbaar? Dan kun je je aanmelden voor het community-based mentoring programma.
Lees meer over de verschillen tussen het schoolprogramma en het communityprogramma

Ben jij een Big Brother of Big Sister?
We kunnen nog heel veel Big Brothers en Big Sisters gebruiken! Je bent van harte welkom. Puntsgewijs je profiel:
  • Je bent 18 jaar of ouder. 
  • Je bent gedurende een schooljaar 1 uur per week tijdens schooluren beschikbaar. Ben je niet tijdens schooluren beschikbaar? Dan is er ook de mogelijkheid om 1 keer per week buiten schooltijd af te spreken.
  • Je vindt het leuk om met een kind tussen de 5 en 18 jaar dingen te ondernemen.

Een team van professionals geeft je back-up, training en begeleiding. Je kunt dus altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten. 
Ga naar het aanmeldformulier