Info voor ouders/verzorgers


U weet wat het beste is voor uw kind. We hebben uw hulp daarom nodig vanaf het begin door ons te voorzien van informatie over de kwaliteiten en kenmerken van uw kind en zijn/haar behoeften en belangstelling. Ook bent u degene die uiteindelijk toestemming moet geven voor het aangaan van een match. Als u uw kind heeft aangemeld, zal BBBS contact met u opnemen om een afspraak te maken voor een gesprek. Het gesprek wordt met u als ouder(s)/verzorger(s) gevoerd en uw kind zal gedeeltelijk deelnemen aan het gesprek. Hij/zij kan aangeven welke Big Brother of Big Sister hij/zij voor ogen heeft. Een dergelijk gesprek duurt gemiddeld 1,5 à 2 uur en de bedoeling is om een zo goed mogelijk beeld van uw kind en uw gezinssituatie te verkrijgen.

Hier eindigt uw rol niet

Bij de toekomst van onze kinderen en een goede leefomgeving zijn we allemaal betrokken. Het is dus vanzelfsprekend dat we allemaal moeten bijdragen aan het proces dat daarvoor zorgt. Het begint bij het allereerste gesprek waarin u informatie geeft over de gezinssituatie en kwaliteiten van uw kind, maar daarnaast bent u ook degene die de selectie van de vrijwilliger, de Big Brother of Big Sister, goedkeurt. Als de match eenmaal van start is gegaan, blijft u ook op vele manieren nauw betrokken, zoals:

  • het goedkeuren van activiteiten en uitstapjes die de vrijwilliger en uw kind samen willen ondernemen
  • het stellen van vragen over die uitstapjes en bespreken wat u verder vernomen heeft met de matchcoördinator
  • het doorgeven van de vooruitgang en mijlpalen van uw kind aan BBBSR op een regelmatige basis (Big Brothers Big Sisters Rotterdam zal regelmatig met u evalueren hoe het gaat, maar u kunt natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen)

Om de kwaliteit van onze organisatie te kunnen waarborgen en wegens een lange wachtlijst zijn wij tot onze spijt genoodzaakt een aanmeldingsstop in te voeren.

Kinderen/jongeren die voldoen aan onze contra-indicaties kunnen niet worden aangemeld.

Lees hier welke kinderen/jongeren aangemeld kunnen worden bij BBBS.

Meld hier uw kind aan
Om de kwaliteit van onze organisatie te kunnen waarborgen en wegens een lange wachtlijst zijn wij genoodzaakt een aanmeldingsstop in te voeren.